Packa effektivt

När man väl bestämt sig för att flytta tillkommer en mängd olika saker man måste tänka på för att kunna få med sig allt som man har samlat på sig under åren. Ofta handlar det både om soffor, bord, stolar, datorer och annat bohag exempelvis. För att få med sig allt detta är det därför viktigt att tänker på ett effektivt sätt när man packar. Annars finns det risk för att man måste slänga saker som senare kanske skulle kommit till användning exempelvis. Således kommer denna artikel kretsa kring hur man ska tänka när man ska packa på ett effektivt sätt.

Hur packar man effektivt?

När man ska packa ner sitt bohag, det vill säga alla sina saker, är det viktigt att man börjar i god tid. Detta då packningen ofta är det svåraste med hela flytten. Är det så att man bott länge på ett ställe blir det ofta så att man hittar saker som man inte ens trodde fanns, framförallt när man går igenom gamla förråd eller vindar exempelvis. Således bör man räkna med att det tar längre tid än man tror att rensa ut i alla skrymslen. Är det också en stor bostad tar det också extra lång tid, vilket gör att det generellt sätt är bättre ju tidigare man sätter igång med flytten.

Det första man brukar göra är att införskaffa flyttkartonger, antingen från affären eller från vänner. Ofta är det också så att man har flyttkartonger liggande vilka man redan kan packa i. Generellt sett är de enkla att få tag på i affären då de är mycket vanliga.

En generell regel man bör ha i åtanke är att man tidigt packar ner saker om man inte behöver eller använder speciellt ofta. Således har man vad man behöver innan man gör den riktiga flytten. Exempelvis kan det vara bra att ha en del köksredskap kvar innan man flyttar.