Flyttstäda

En annan viktig punkt när man flyttar är att gör en bra flyttstädning. Detta gäller även om det är en ägarlägenhet, villa eller hyresrätt. Nästa ägare eller boende kommer sannerligen att uppskatta en städning djupt. Ofta ingår detta också i de kontrakt som skrivs, framförallt vid lägenheter. Således kommer denna artikel att kretsa kring hur man ska tänka när man gör sin flyttstädning.

Flyttstädning

När man gör en flyttstädning är det viktiga att ha flera saker i åtanke. Det viktigaste är främst att man gör det väldigt noggrant genom att följa en lista man skrivit eller fått av sin hyresvärd, således kan man enkelt bocka av vad man gjort.

Att göra en flyttstädning skiljer sig till stor del från en vanlig städning, man gör den generellt sett bäst när lägenheten eller boendet är helt tom på möbler och annat husgeråd. Detta är viktigt för att den ska kunna göras på ett sätt som är acceptabelt för både hyresvärd och nästa boende och så att de enkelt kan flytta in. Gör man det inte ordentligt slutar det ofta med att flyttstädning måste tas in vilket kostar extra pengar för både hyresgästen och hyresvärde.

Hyra in flyttstädning

Är det så att man inte har tid att flyttstäda själv eller tycker det är jobbigt eller kanske inte ens befinner sig i landet om man flyttat utomlands exempelvis är det smart att hyra in en städfirma. Städfirman gör att jobb åt en och om man gör det i god tid kan man få billiga städningar från firmorna.

De flesta städfirmorna ta per kvadratmeter och man har också rätt till RUT-avdraget vilket gör det ännu billigare att hyra in flyttstädning. Firmorna arbetar ofta väldigt effektivt och är mycket hjälpsamma och flexibla. Ofta räcker det med att man lämnar en extranyckel till boendet så åker firman tid och städar när man inte är hemma.