Att vinna pengar och flytta

När man vinner pengar innebär det ofta att man gör olika förändringar i sitt liv. Ofta handlar det om att man vill leva en lyxigare livsstil med godare mat, finare resor och kanske nya bilar. Generellt sett brukar det dock innebära att man flyttar från boendet där man bor till ett boende med bättre standard. Detta då man ofta kan uppfylla sina vildaste fantasier vad gäller hur man vill bo och leva. Denna artikel kretsar kring olika individer i filmer som vunnit en massa pengar och sedan flyttat från ett boende till ett annat, främst i filmen som heter 21.

Filmen 21

Denna film utspelar sig på ett universitet i USA, närmare bestämt det kända universitetet MIT (Massachussets Institute of Technology). Här studerar ett stort antal studenter, många inom matematik. I en klass fanns en lärare som undervisade studenter i sannolikhetsteori, det vill säga sannolikheter inom olika typer av spel. Efter att läraren sett att några av studenterna har otrolig talang för detta tar han med de utvalda studenterna som lärlingar, varpå de tränas i att räkna kort i spelet Blackjack.

Efter att har lärt upp studenterna tar läraren med dessa till Las Vegas på helgerna. Där spelar de om storvinsten och vinner framgångsrikt stora summor pengar. Detta gör att huvudpersonen Ben får möjligheten att leva livet som han aldrig trodde var möjligt. Han väljer bland annat att flytta till ett nytt drömboende och bo i lyxiga hotellrum i Las Vegas. Ofta innebar det fantastiska vyer över städer. Boendena har också egen butler och kockar.

Dock var lyckan kortvarig då studenterna blev påkomna med att räkna kort, vilket är olagligt. Detta gjorde i sin tur att de jagades runt i slutet av filmen och att de vände sig emot varandra och till slut sätter dit läraren som blivit girig av alla pengar.