Ändra adresser

När man ska flytta är det också viktigt att tänka på alla ens prenumerationer om man nu har några sådana. Också vad man vad man ska tänka på vid adressändringar till Skatteverket. Således kommer denna artikel kretsa kring hur man ändrar adresser både till företag och Skatteverket.

Adressändra till företag

Man måste höra av sig till företaget om man har prenumerationer hos dessa och informera om adressändringen. Det gäller dock inte alla företag. Ibland görs det automatiskt men det kan variera från företag till företag så för att vara säker att inget blir fel är det bättre att höra av sig. Prenumerationer kan man ha på det mesta som tidningar, smink och underkläder. Det glömmer väldigt många när man flyttar för det är så mycket annat man också ska tänka på. Således är det viktigt för prenumeranterna att veta hur de på bästa sätt gör detta så att flytten kan fortgå i lugn och ro. Vissa flyttar flera gånger i livet medan andra bara gör det en gång när man flyttar hemifrån.

Adressändringar till Skatteverket

När man flyttar ska man kontakta Skatteverket för att göra en adressändring och det gör man senast en vecka efter man flyttat. Det kan göras både via telefon eller via nätet. Vissa tycker det är bekvämare och lättare att ringa medan andra tycker det är smidigt att kunna göra det på nätet. Att ändra adress på Skatteverket är helt gratis. Har man någon relation till företag som behöver adressen ska man också informera dem i tid för det kan dröja för dessa att bli informerade om den nya adressen i sin databas.

Man kan givetvis få hjälp med allt detta på flera hemsidor utan extra kostnad. Har man en digital brevlåda för myndighetspost får man också reda på adressändringen i samma stund som den är klar.